El Bages ha estat sempre una terra de vins. Els antics pobladors van batejar la zona amb un nom en homenatge a Bacus, el déu romà del vi, ja que entenien que es tractava d'un paisatge especialment adequat pel cultiu de la vinya.Després dels primer pobladors, així com grecs i romans, una forta i arrelada tradició va treballar regularment aquestes terres fins que al 1890, la fil·loxera, va arruïnar gairebé totes les vinyes.
Recuperada avui per noves generacions, el Pla de Bages continua sent aquell paisatge ondulat, banyat de sol i generós en vinyes.
La bellesa del celler i el seu entorn, fan d’Abadal una visita indispensable, que captiva pel dens paratge de bosc i vinyes que l’envolten, les peculiars barraques de vinya - edificacions de pedra seca, testimonis del passat vinícola d’aquesta zona - i sorprèn per la seva història com per la identitat dels seus vins.
La moderna tecnologia de la bodega, combina harmònicament amb l’històric celler de la Masia del s. XII, convertit actualment en museu. Altres utensilis relacionats amb l’elaboració del vi i antics vehicles, confereixen una col·lecció de gran interès a la sala d’exposicions, que ens traslladen en el temps per recórrer un camí de sensacions. Per a més informació poseu-vos en contacte amb info@abadal.net o 93 820 38 03 o be visiteu la web http://www.abadal.net/enoturisme_CAT.html